اتوکد نام نرم افزاری است که برای ترسیم نقشه‌های معماری، مهندسی و صنعتی به کار میرود. نرم افزار اتوکد از محصولات شرکت آمریکایی اتودسک است. که از سال ۱۳۶۱ تا به امروز در نسخه های گوناگون تولید شده است. و در هر نسخه جدید، امکانات و قابلیت های متنوع تری ارائه شده است. کاربران نرم افزار AUTOCAD امکان استفاده از محیطهای دو بعدی و سه بعدی را دارند. به طور کلی میتوان autocad را جایگزینی عالی برای میز و وسایل نقشه کشی مهندسان دانست.

نرم افزار AutoCAD یکی از مهمترین و پرکاربردترین نرم افزارهای طراحی دو بعدی و طراحی سه بعدی و همچنین ترسیم فنی است. در واقع، وجود عبارت CAD در نام این نرم افزار مخففی است از عبارت Computer Aided Design به معنی طراحی به کمک نرم افزار است. البته در منابع مختلف دیگر CAD را بعنوان کلمه اختصاری عبارت Computer Aided Drafting و به معنای ترسیم فنی به کمک نرم افزار نیز معرفی کرده اند. در واقع ویژگی Drafting که معادل اصطلاح Technical Drawing است به کاربران امکان می دهد تا با کمک نرم افزار بتوانند به ترسیم نقشه های فنی بپردازند.

نرم افزار اتوکد بگونه ای قدرتمند و حرفه ای طراحی شده است که هر دو معنی Design و Drafting را در قالب ساختاری پیچیده و قدرتمند بطور کامل معنا می کند.

نرم افزار اتوکد که برای نخستین بار در سال 1982 توسط شرکت Autodesk طراحی شد، یکی از نخستین نرم افزارهای طراحی به کمک کامپیوتر بود که کاربران می توانستند آن را بر روی کامپیوترهای شخصی خود اجرا کنند.
نرم افزارهای اولیه به کاربران این امکان را می دادند تا فقط به ترسیم خط، چند ضلعی، دایره، کمان و متن بپردازند.
از اواسط سال 1990 میلادی نرم افزار اتوکد ابزارهای کاملتری را برای طراحی های دو بعدی و ابزارهای جدیدی را برای طراحی های سه بعدی ایجاد نمود. البته سالیان زیادی طول کشید تا ساختار ابزارهای دوبعدی و سه بعدی تکمیل شود.

در نرم افزار اتوکد امکان استفاده از ابزارها و قابلیتهای سه بعدی بسیار پیشرفت کرد و با امکان پیمایش Object ها در نمای سه بعدی و همچنین رندرینگ پیشرفته شکل کاملتری به خود گرفت. در ورژن های جدید نرم افزار اتوکد autocad این قابلیتها با ویژگی هایی نظیر دستورالعملهای پارامتریک و امکان استفاده از قابلیت Mesh Modeling به اوج کارآیی و توانایی در طراحی و اجرای پروژه های دو بعدی و سه بعدی رسید.

توانمندی نرم افزار اتوکد AutoCAD چیست؟

نرم‌افزار AutoCAD به اندازه‌ای قدرتمند است که حتی برای کوچکترین موارد نیز کنترل‌ها و تنظیمات فراوانی را ایجاد کرده و به کاربران امکان می‌دهد تا براحتی بتوانند آبجکت‌های دو‌بعدی و سه‌بعدی را خلق کرده و یا به ترسیم نقشه‌های مورد نیاز خود بپردازند.

ابزارها و دستورات اتوکد به اندازه‌ای پیشرفته و حرفه‌ای است که هر کاربری با فراگیری و آموزش اتوکد نحوه استفاده از آن می‌تواند اوضاع کاری خود را بطور کلی دگرگون کند.

دوره آموزش اتوکد نقشه کشی ساختمان

نرم افزار اتوکد بهترین برنامه نقشه کشی و طراحی ساختمان در دنیاست که مجهز به قدرتمندترین، انعطاف پذیرترین و عالی ترین ابزارها در صنعت نقشه کشی می باشد.

این نرم افزار یکی از بی رقیب ترین برنامه های کاربردی نقشه کشی به صورت دو بعدی و سه بعدی می باشد و بهترین کارایی را در زمینه نقشه کشی و طراحی عرضه می دارد. اتوکد از نادرترین برنامه های است که میلیون ها کاربر در سراسر دنیا از آن استفاده می کنند و مجهز به ابزارهای نقشه کشی free-form و قابلیتهای بسیار قدرتمند می باشد.

هدف کلی نرم افزار اتوکد پر کردن خلاء بین مهندسین عمران و کارکنان ساختمانی می باشد. اکثریت فارغ التحصیلان این رشته با حقوق بسیار خوب در شرکت های مهندسین مشاور و شرکتهای مختلف مشغول به کار می شوند.

اتوکد قدرتمندترین برنامه نقشه کشی ساختمان است.

اتوکد سریعترین برنامه در زمینه نقشه کشی ساختمانی است.

اتوکد دقیق ترین برنامه در اشتراک گذاری نقشه هاست.

اتوکد تحقق بخش طرحها و ایده های تصاویر سه بعدی شماست.

دوره آموزش اتوکد نقشه کشی صنعتی

پیشرفت و توسعه روزافزون محصولات صنعتی باعث شده تا برای سهولت و افزایش دقت در تولیدات صنعتی، طرحهای اولیه بصورت نقشه های دو بعدی مستند سازی شوند.

از آنجا که برای مستند سازی این طرحها می بایست محصولات صنعتی را بصورت دو بعدی ترسیم نمود لذا قوانین متعددی در جهت تهیه نماهای لازم، انواع برشها، جزئیات و سایر موارد تعیین و تعریف گردد. مجموعه این قوانین طی دوره هایی تحت عنوان نقشه کشی صنعتی به دانشجویان آموزش داده می شود.

با پیدایش کامپیوتر، عرصه صنعت نیز دچار تغییر و تحولات و پیشرفتهای فراوانی شد. این پیشرفتها در نقشه کشی صنعتی ابتدا در محدوده ترسیم دو بعدی نقشه ها بصورت کامپیوتری با سرعت و دقت بیشتر خود را نشان داد اما امروزه ترسیم مدلهای سه بعدی، تحلیل مکانیکی و حتی تولید به کمک کامپیوتر نقش به سزایی در تولید محصولات صنعتی ایفا می کند.